Aanmelden nieuwe leerlingen

Het aanmelden op 1e montessorischool de Wielewaal gaat volgens de algemene regels van de gemeente Amsterdam. Dat betekent: u kunt uw kind aanmelden door het voorkeursformulier in te leveren bij de school van uw eerste voorkeur. U ontvangt dat formulier van de gemeente rond de derde verjaardag van uw kind.
Wilt u eerst kennismaken met de Wielewaal voordat u uw keuze bepaalt? Dat kan natuurlijk. We houden meerdere  informatieochtenden per jaar voor ouders. Leerlingen uit groep 8 leiden u rond en onze directeur Ineke van Woensel vertelt u daarna graag meer over het onderwijs op onze school. De informatieochtend is van 9:00 tot 10.00 uur voor de ouders (niet voor de kinderen).

 

In verband met de huidige coronaregels zijn hierboven genoemde informatieochtenden voorlopig geannuleerd. 

 

Toelatingsbeleid

Uw kind heeft voorrang op acht dichtstbijzijnde basisscholen. Op schoolwijzer.amsterdam.nl vindt u de informatie over het toelatingsbeleid en de aanmelding van uw kind. Als onze school uw eerste voorkeur is, dan levert u het voorkeursformulier in op onze school. Heeft u geen voorkeursformulier ontvangen? U kunt het hier downloaden.

 

Inleverdata voorkeursformulier 2020

Wanneer moet u het formulier ingeleverd hebben?

  • Uw kind is geboren tussen 1-9-2016 en 31-12-2016: 4 maart 2020
  • Uw kind is geboren tussen 1-1-2017 en 30-4-2017:  3 juni 2020
  • Uw kind is geboren tussen 1-5-2017 en 31-8-2017:  4 november 2020

Als er voldoende plaatsen op een school zijn, worden de kinderen geplaatst op de school van de eerste voorkeur. Zijn er teveel aanmeldingen, dan wordt er geloot. Dat kan betekenen dat uw kind op een andere school wordt geplaatst die u op de voorkeurslijst heeft ingevuld. Bij onze school is loting bijna nooit nodig.